Los Angeles, California
      
| Los Angeles | Hollywood | Beverly Hills | Santa Monica és Venice | Nagy-Los Angeles | Fotógaléria | Térkép |
Hollywood

USA Travel
USA Travel
Irány Amerika!

vilagvarosai.hu on Facebook

Hollywood
Hollywood (fotó: Flickr by craig1black)

Feltétlenül érdemes végigsétálni Hollywood leghíresebb sétányain a Mulholland Drive-on, a Sunset Boulevard-on, és a Hollywood Boulevard-on.

Chuck Norris csillaga a Hollywood Boulevard-on
Chuck Norris csillaga a Hollywood Boulevard-on (fotó: Flickr by ianmcburnie)

A Sunset Boulevard-ot csillogó üzletek, szállodák, elegáns éttermek, éjszakai clubok, és különféle szórakozóhelyek szegélyezik, több filmstúdió is található a környéken. Népszerű clubjai, a Roxy Club, The House of Blues, a Roxbury Club, és a Viper Room, nyüzsgő főtere a Sunset Plaza.

Hollywood, Highland Center
Hollywood, Highland Center (fotó: Flickr by LouisL)

A Mulholland Drive Los Angeles egyik legszebb panorámaútja, amely Észak-Hollywood-ot köti össze Malibu-val, a Santa Monica-hegység gerincén végighaladó útról fantasztikus kilátás nyílik a városra.

Hollywood, Mulholland Drive
Hollywood, Mulholland Drive (fotó: Flickr by citron_smurf)

Los Angeles talán leghíresebb sétánya a Hollywood Boulevard, mögötte a csodálatos Hollywood Hills magasodik, rajta Los Angeles jelképével, a HOLLYWOOD felirattal. A sétány fő nevezetessége a Walk of Fame, az a járdaszakasz, amelyet a leghíresebb sztárok kéz-, láblenyomata, és aláírása díszít. Ha erre járunk, érdemes felkeresni a Mann's Theatre-t és az El Captain Theatre-t, ahol a legújabb filmeket vetítik. A közelben található a híres Hollywood Bowl, amely egy óriási zene és koncertközpont, több ezer ember keresi fel egész évben. Szintén itt található a Farmers Market melyben népszerű kávézók, éttermek, és különböző üzletek találhatók.

Arnold Schwarzenegger kézjegye és lábnyoma a Walk of Fame-en
Arnold Schwarzenegger kézjegye és lábnyoma a Walk of Fame-en (fotó: Flickr by Deve82)

Hollywood-tól nyugatra fekszik Universal City, mely az óriási filmgyár, a Universal Studios otthona. Itt egy hatalmas szórakoztató park található, ahol a látogatók korábbi filmek díszleteiből felépült hatalmas vidámparkban szórakozhatnak. A háromdimenziós mozik, a Waterworld, a Terminator 2., és a Múmia című filmek hátterei, és díszletei között zajló szórakozás felejthetetlen élményt nyújt. Üzleteiben Hollywoodi szuveníreket vásárolhatunk, éttermeiben californiai specialitásokat fogyaszthatunk.

Universal City
Universal City (fotó: Flickr by Clinton Steeds)
Impresszum és jogi nyilatkozat - Impressum and Terms of Use