Los Angeles, California
      
| Los Angeles | Hollywood | Beverly Hills | Santa Monica és Venice | Nagy-Los Angeles | Fotógaléria | Térkép |
Los Angeles

USA Travel
USA Travel
Irány Amerika!





vilagvarosai.hu on Facebook

Click for Los Angeles, California Forecast

California, és az USA nyugati részének legnagyobb városa a messze földön híres Los Angeles, az "Angyalok városa", ipari, kereskedelmi, oktatási, kulturális és tudományos központ. Nagy-Los Angeles területén, ahová Los Angeles és elővárosai tartoznak, (Pasadena, Ontario, Fontana, San Bernardino, Moreno Valley stb.) közel 15 millió ember lakik.
Helyi idő


Los Angeles belvárosa Hollywood-ból
Los Angeles, California (fotó: Flickr by olasisucsd)

Los Angeles számos híres negyedét célszerű gyalog bejárni, és testközelből megtekinteni a több száz filmben szereplő épületeket és utcákat. A Downtown-t, azaz a belvárost magas felhőkarcolók uralják, a legmagasabb épület a 310 méter magas toronyház, a U. S. Bank Tower (Library Tower).

Los Angeles belvárosa a Pershing Square-ről
Los Angeles belvárosa a Pershing Square-ről, felhőkarcolók balról jobbra: SBC Tower, Gas Company Building (öngyújtóról mintázták), US Bank Tower (korábbi nevén Library Tower) (fotó: Flickr by Mr. Robot-o-Tron

A város főutcájáról a Main Street-ről, számos városi intézmény, múzeum megközelíthető.
Museum of Contemporary Art, ahol egy fantasztikus művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg
Los Angeles Central Library, a világ egyik legnagyobb könyvtára több mint 2 millió darab könyvvel
Los Angeles City Hall, az 1928-ban épült 28 emeletes épület a város egyik ékköve

Los Angeles városháza
Los Angeles városháza (fotó: Flickr by CokeeOrg)


Los Angeles Children's Museum, a kifejezetten gyermekek számára létrehozott múzeum, rengeteg családot vonz egész évben
Music Center, ebben a hatalmas színház, és koncertközpontban, egész évben különböző színházi előadások, zenés műsorok, és koncertek zajlanak

Los Angeles Music Center éjszakai fények
Log Angeles Music Center éjszakai fények (fotó: Flickr by Ken McCown)

Közvetlenül a belváros szélén fekszik a Grand Central Market, az El Pueblo, a Little Tokyo és a Chinatown. A Grand Central Market egy nagy népszerűségnek örvendő piac, ahol különböző zöldségeket, gyümölcsöket, és gyógynövényeket vásárolhatunk.
El Pueblo, Los Angeles legrégebbi része, néhány épületét, még a spanyol gyarmatosítók építették a 18. század végén, ezek egyike az Old Plaza Church. A negyed szélén található a több filmben is szerepelő híres pályaudvar az 1939-ben épült Union Station.
Little Tokyo, Los Angeles japán közösségének a központja, itt érdemes felkeresni a Japanese Village Plaza-t, mely egy forgalmas bevásárlóközpont, és a Japanese American National Museum-ot, ahol a japán bevándorlók az USA életére gyakorolt hatását ismerhetjük meg.
Chinatown, az USA egyik legnagyobb kínai közösségének a központja, a negyedet állandó nyüzsgés jellemzi, és a legkülönfélébb árukat lehet itt beszerezni, a ruhákon át, a különböző ételekig sok mindent.

Los Angeles Chinatown
Los Angeles Chinatown sárkányai, háttérben a városházával (fotó: Flickr by Amy Morie)

A belvárostól délnyugatra fekszik Los Angeles híres egyetemi, és kulturális központja, az Exposition Park and University of Southern California. California egyik legnagyobb egyeteme mellett, különböző múzeumokat és kulturális intézményeket látogathatunk meg itt.
Californian Museum of Science and History, mely egy érdekes tudományos múzeum.
Natural History Museum of Los Angeles, mely egy természettudományi múzeum, itt különféle növényeket és állatokat tekinthetünk meg,
California Afro American Museum, amely az afroamerikaiak a város életében betöltött szerepét ismerteti.
Los Angeles Memorial Coliseum, egy sportközpont, mely az 1984-es Olimpia helyszíne is volt.

Los Angeles Memorial Coliseum
Los Angeles Memorial Coliseum, az 1984-es Olimpia helyszíne (fotó: Flickr by scpgt)

A belvárostól északkeletre két fontos kulturális intézmény a Lummis House és a Southwest Museum található. Mindkét múzeum csodálatos, őslakos amerikai indián gyűjteményeket rejt, illetve bemutatja, hogy hogyan éltek az amerikai kontinensen az indián törzsek az elmúlt évezredben.

Los Angeles legnagyobb parkja a város északi részén fekvő Griffith Park. A parkot rengetegen keresik fel egész évben, hogy a városi forgatagból szabadulva kikapcsolódhassanak, és kipihenjék fáradalmaikat. A parkban számos népszerű helyszínt érdemes felkeresni.
Griffith Observatory, mely egy érdekes tudományos intézmény
Greek Theatre, az ókori görög amfiteátrumok mintájára épült csodálatos színház
Los Angeles Zoo, a város népszerű állatkertje
Travel Town, régi mozdonyokat, vasúti kocsikat, személyautókat mutat be
Autry Museum of Western Heritage, mely az amerikai vadnyugat történetét bemutató tárlat

Autry Museum of Western Heritage
Autry Museum of Western Heritage (fotó: Flickr by Stephanie Asher)

Los Angeles keleti részén szintén találunk három fontos kulturális központot, a Getty Center-t, a Museum of Tolerance-t, és a University of California at Los Angeles egyetemnek otthont adó Westwood Village-et.
A Paul Getty olajmágnás által létrehozott Getty Center, egy csodálatos művészeti gyűjteményt rejt, híres festőművészek alkotásait tekinthetjük itt meg, különböző festményeket, rajzokat, és grafikákat.
Egy rendkívül érdekes kiállítást tekinthetünk meg a Museum of Tolerance-ben, amely a rasszizmussal és a Holocaust történetével foglalkozik.
Westwood Village-ben található California egyik legnagyobb egyetemi központja, közel negyvenezer diák tanul itt. Westwood több népszerű kulturális intézménynek ad otthont, mint a Fowler Museum of Culture History, mely egy társadalomtudományi múzeum, több kontinens történelmével foglalkozik, és az Armand Hammer Museum of Art and Culture, mely egy neves művészeti gyűjtemény mutat be, többek között Monet és Van Gogh gyönyörű festményeivel.


További képes információk az Amerika Egyesült Államokról
Impresszum és jogi nyilatkozat - Impressum and Terms of Use